El Constitucional, amb l'extrema dreta

El Constitucional, amb l'extrema dreta
imatge: ElMundo
imatge: ElMundo

El mateix dia que s'homenatja les víctimes de la covid, i especialment el personal sanitari que s'hi va deixar la vida a l'inici de la pandèmia, lluitant en primera línia per salvar les dels altres, el Tribunal Constitucional s'ha pronunciat amb una sentència que declara "inconstitucional" les mesures de confinament domiciliari que va comportar el març de 2020 la declaració de l'estat d'alarma.

Unes mesures que varen salvara moltes vides, que fins i tot VOX fa votar al Congrés, però que l'extrema dreta va recórrer posteriorment davant el Constitucional. Un Tribunal que en lloc de servir per garantir els drets fonamentals de la ciutadania, torna a fer política contra el govern democràtic i ens deixa indefensos davant futures pandèmies o drames humanitaris, on les autoritats no podran decretar aquesta mena de mesures d'excepció.

Alineat amb l'extrema dreta, el Constitucional obri també amb aquesta sentència la porta a l'anulació de les multes per botar-se el confinament i les mesures de seguretat sanitària decretades en el seu dia, ben igual que han fet tots els països de l'entorn europeu. 

Una decisió del tot política, com ha denunciat també el catedràtic de dret constitucional Javier Pérez Royo, "del tot incomprensible en termes jurídics", qui afirma que el missatge de la sentència és doble: per un costat a VOX, animant-los a recórrer en el futur, encara que els recursos que presentin siguin un desbarat; per l'altre, al govern: perdeu tota esperança.

Comentaris
El Constitucional, amb l'extrema dreta