Cooperació del sobiranisme illenc davant el coronavirus

Cooperació del sobiranisme illenc davant el coronavirus
photo5782690147555456088-f8a93
imatge de la reunió de partits

MÉS per Mallorca, Ara Eivissa, Gent per Formentera i MÉS per Menorca han començat a treballar aquests dies de forma coordinada per articular una resposta política conjunta de les illes davant al crisi generada pel COVID-19.

Els quatre partits coincideixen en la necessitat de derogar la Llei Montoro i que els ajuntaments i Consells puguin utilitzar el superàvit que tenen, o fins i tot endeutar-se si és el cas, per fer front a la situació d’emergència social i econòmica, sense que aquesta despesa sigui limitata ni condicionada per les directrius del Govern de l’Estat. Els ajuntaments són els que veritablement coneixen i tenen més clares les prioritats d’actuació als seus municipis. Així mateix, necessiten cobertura i fons estatals i europeus perquè són les administracions locals, més properes als ciutadans, que poden donar solucions immediates.

Les Illes Balears han estat infrafinançades històricament i els partits denuncien al seu comunicat les mancances del sistema de finançament dels municipis: "Ara és l’hora que l’espoli fiscal, que pateixen les Illes Balears, sigui revertit i es basteixi un finançament municipal just i ajustat a les necessitats de la ciutadania. En aquests moments en què el monocultiu turístic fa molt més fràgil el nostre model econòmic, exigim mesures concretes per garantir la recuperació econòmica. En aquesta línia, hem de donar més suport que mai als col·lectius vulnerables i hem de poder garantir que els treballadors, els autònoms i les petites i mitjanes empreses puguin continuar la seva activitat".

Els partits són optimistes pel que fa al futur, atès que "malgrat les dificultats, s’obren nous horitzons i noves oportunitats. Ens cal repensar-nos com a societat i aprofitar per construir un canvi de model". Per tot això han decidit crear un grup de treball que analitzarà i proposarà fulls de ruta "perquè de tot el que patim aquestes setmanes en puguem treure esperances de futur".

Comentaris
Cooperació del sobiranisme illenc davant el coronavirus