Les dretes es mobilitzen amb la connivència de les forces de seguretat

Les dretes es mobilitzen amb la connivència de les forces de seguretat
manifestació al carrer Núñez de Balboa, Madrid. Foto: Burbuja.info
manifestació al carrer Núñez de Balboa, Madrid. Foto: Burbuja.info

Les connexions entre l’extrema dreta i part de les forces i cossos de seguretat com la Policia Nacional han quedat en evidència aquests dies, d’ençà que la consigna ha passat de les cassolades de VOX als balcons a les manifestacions no autoritzades als carrers. 

Tot i l’incompliment de les normes pel que fa al confinament i sobretot, al manteniment de la distància de seguretat entre persones, les imatges que tothom ha pogut veure aquests dies a alguns indrets, especialment a barris privilegiats del centre de Madrid com el districte de Salamanca, no han anat acompanyades de sancions policials. Ans al contrari, s’han pogut veure multitud de fotografies i vídeos on els responsables policials saluden i encoratgen els manifestants.

Per contra, l’extrema dreta ha llançat a través de les xarxes socials i whatsapp una campanya de ‘bulos’ afirmant que s’està multant gent només pel fet de dur una bandera d’Espanya pel carrer; però allò cert és que per exemple, pel que fa a la manifestació al carrer Núñez de Balboa de Madrid, de moment l’únic que ha fet la policia és identificar tretze persones. Fins i tot des de la Delegació del govern (suposadament «social-comunista» fent servir la terminologia de les dretes) de Madrid, encarregat de fer complir la normativa, s’han limitat a llançar advertències sobre el necessari compliment de les normes (...).

El diputat d’EH-Bildu Oskar Matute, va demanar ahir per la qüestió durant la seva compareixença al Congrés al Ministre de Sanitat, posant en evidència el tracte diferent no sols entre barriades de Madrid, com en el cas de Vallecas, un barri estigmatitzat per les classes populars que l’habiten. Un tracte diferent també, com ha recordat Matute al Ministre, amb la resta de l'Estat, atès que la policia i la Guàrdia civil «han cruixit» ja més d’un milió de persones a multes des de l’inici de l’estat d’alarma, mentre fan la vista grossa a un barri de rendes altes de Madrid.

Per si fos poc, aquesta setmana s'ha destapat un informe de la Guàrdia Civil que alerta de l'amenaça d'imminents protestes "de corte separatista" i d'un previsible increment de la delinqüència lligat a l'empobriment de la població. Aporofòbia i anti-independentisme que permetrien qualificar la Benemèrita de policia política, i que per ara no han estat motiu de cessament de cap dels rensables d'aquest informe.

Un dels elements més preocupants d’aquestes mobilitacions (no contemplades al polèmic informe de la Guàrdia civil esmentat) és el component pre-colpista, amb acusacions de privació de la llibertat per part del govern «social-comunista», quan en el fons els qui es manifesten allò que defensen són els seus privilegis. També és per prendre nota l’extrema habilitat de la dreta madrilenya encapçalada per Isabel Díaz-Ayuso, qui governa des d’un apartament de luxe «cedit» per un hoteler privat mentre crida a la mobilitació i amenaça que «allò que s’ha vist aquests dies no és res en comparació amb el que vindrà». Tot això, després d’haver-se desfet de tot el personal sanitari que s’havia contractat per fer front a la pandèmia en el seu pitjor moment i de no haver assumit la més mínima responsabilitat pel desmantellament de la sanitat pública madrilenya i la privatització de les residències per part del seu partit, el PP.

Per a la propera setmana, VOX també ha convocat caravanes de cotxes "por España" amb un cartell que inclou una parella ataviada amb les mascaretes paramilitars popularitzades per l'extrema dreta. La convocatòria inclou Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera en el seu recorregut. Ja hi ha qui apunta que la intenció de l'exterma dreta és substituir progressivament els aplaudiments als sanitaris als balcons per cassolades contra el govern de Sánchez.

Comentaris
Les dretes es mobilitzen amb la connivència de les forces de seguretat