El govern central vol privatitzar la torre de control de l'aeroport de Palma

El govern central vol privatitzar la torre de control de l'aeroport de Palma
imatge: ib3
imatge: ib3

Això d’AENA no té nom. Tot i obtenir més de 300 milions d’euros de benefici net, aquests dies han anunciat que procedien a la privatització de la torre de control de l’aeroport de Son Sant Joan, igual que fa unes setmanes advertiren que durien el control de la de Menorca a distància, des de Madrid. Tot, en nom de la “millora de la gestió econòmica” dels aeroports i, òbviament, en detriment de la seguretat aèria i d’un servei cada vegada més allunyat de les necessitats dels illencs.

Aena i Enaire no sols no es conformen amb el pastís de la publicitat i les milionàries concessions dels aeroports, sinó que tiren directament a la paperera l’Estatut d’Autonomia (Llei orgànica de l’estat, per altra part), que en el seu article 32 apunta a la cogestió dels aeroports de les Illes Balears entre l’Estat i l’administració autonòmica.

El Govern autonòmic, del qual formen part PSOE I Podemos, ha quedat amb tres pams de nassos davant la decisió unilateral del Ministeri de Transports, que preveu concertar de forma imminent aquest servei fonamental per a la seguretat aèria amb Ferrovial, una de les grans empreses constructores del país. La privatització de torres de control va començar en plena pandèmia, amb adjudicacions a aeroports més petits al juliol de 2020, que ja varen afectar també la torre de control d’Eivissa. Ferrovial ha estat una de les constructores que varen manipular i s’aprofitaren de concursos d’obra pública quan governava el PP, fet pel que va ser multada per la CNMC  juntament amb Acciona, OHL, Sacyr i altres. A patir d’ara la seguretat dels avions estarà en les seves mans.

El Senador de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, ha demanat la compareixença urgent de la Ministra de Transports a la Cambra alta per donar explicacions.

Podeu al·legar al període d’informació pública d’aquesta operació a través de la web del Ministeri, abans del 10 de març.

Comentaris
El govern central vol privatitzar la torre de control de l'aeroport de Palma