Policies mallorquins infiltrats als moviments socials catalans

Policies mallorquins infiltrats als moviments socials catalans
imatge: La Directa
imatge: La Directa

Ja sabíem que les Illes érem un camp d’experimentació del capitalisme, i ara sabem que també ho som a l’àmbit de la repressió policial contra els moviments socials i l’activisme polític d’esquerres. Aquests dies hem sabut gràcies a la investigació de La Directa que un policia nacional mallorquí ha estat tres anys infiltrat en moviments socials alternatius i en l’esquerra independentista catalana, i que en aquesta operació  s’hauria aprofitat emocional i sexualment de diverses dones activistes. No és el primer que ho ha fet, atès que l’any passat el mateix mitjà també destapava un altre policia infiltrat mallorquí que es feia passar per menorquí entre l’activisme barceloní, fent servir la mateixa tàctica. 

Costa molt de creure que l’actuació del policia no comptàs amb el suport i cobertura del Ministeri de l’Interior del “govern més progressista de la història”. L’extrema dreta a les xarxes socials no ha tardat a criminalitzar i deshumanitzar les dones de qui va abusar el policia infiltrat, que sembla haver estat premiat amb una destinació laboral a una ambaixada espanyola. 

L'eina emprada pel policia per obtenir informació, les relacions sexuals i sentimentals amb dones activistes, han motivat que cinc d’elles s’hagin querellat contra ell i contra el Ministeri dirigit per Marlaska. Es tracta d’un acte no sols il·legítim i il·legal que atempta contra qualsevol dret de les dones víctimes d’aquest personatge, sinó que a més posa en evidència fins on és capaç d’arribar l’estat en la seva croada contra l’activisme de col·lectius que com recordava l’antifeixista Miquel Ramos fa un parell de dies, pulbiciten tot el que fan. Per tant la funció del policia era “fitxar” persones i col·lectius per la seva ideolgia, no prevenir cap mena de terrorisme: perseguir assemblees d’inquilins, espais culturals autogestionats, sindicalistes o independentistes, és un acte incompatible amb un estat democràtic i de dret.

Comentaris
Policies mallorquins infiltrats als moviments socials catalans