Rectificació del PSIB pel català a la sanitat

Rectificació del PSIB pel català a la sanitat
foto: IBSalut
foto: IBSalut

Qualsevol retrocés en la presència pública de la llengua pròpia (i minoritzada) de les Illes Balears, el català, és inadmissible, sobretot si és perpetrat per un govern d’esquerres amb participació sobiranista. L’excusa emprada pels repsonsables de l’IBSalut (la insuficiència de professionals per cobrir determinades places de professionals sanitaris) ha estat del tot parcial, atès que des de MÉS per Mallorca han fet públiques les dades aquesta setmana que demostrarien la falsetat d’una afirmació que no tenia altre objectiu que fer seguidisme del dretà president del sindicat de metges i botar-se el requisit de conèixer (mínimament) la llengua amb la qual has d’atendre els teus pacients.

De les 4.000 places ofertades en el procés d’estabilització del personal sanitari, només unes 200 de difícil cobertura seran exemptes del requisit del català, i tindran dos anys per aprendre’l, cosa del tot raonable i que ja preveia la normativa.

La rectificació ha estat possible per la perseverància dels ecosobiranistes i d’entitats com l’Obra Cultual o l’STEI, que el coordinador de MÉS per Mallorca ha reconegut. Un exemple de manual de com des d’una força política amb pocs diputats es poden aconseguir coses, sempre que es faci de la mà dels col·lectius socials amb qui es coincideix en la lluita.

Comentaris
Rectificació del PSIB pel català a la sanitat