La justícia exhibeix el seu racisme

La justícia exhibeix el seu racisme
foto: Público
foto: Público

Jutges que converteixen  les víctimes en culpables. Això és el que ha tornat a succeir a Madrid, on el seu Tribunal Superior de Justícia ha dictaminat que el cartell racista de VOX que comparava amb xifres falses el “cost” de la custòdia dels menors migrants amb la pensió de la padrina no sols no promou l’odi, sinó que és “legítim”.

Els magistrats arriben a afirmar que “amb independència de si les sifres que s’ofereixen són o no veritat, els menors representen un evident problema social i polític”. Valentín Sanz, Tania García i Eduardo de Urbano, jutges de l’Audiència Provincial de Madrid emparen el racisme llevant ferro a la qüestió i situen el cartell en el context “de la legítima lluita ideològica-partidista”. Eduardo de Urbano va ser el jutge que també va condemnar Isa Serra, dirigent de Podemos a la capital, a 19 mesos de presó per la seva participació a un desnonament, que va convertir sense proves en un delicte d’atemptat contra l’autoritat. No va observar en aquest cas cap legitimitat en la defensa del dret a l’habitatge.

Amb aquest auto, la “Justícia” desestima el recurs presentat per la Fiscalia que demanava mesures cautelars contra un cartell denunciat per nombroses organitzacions humanitàries i de defensa dels drets humans, i s’alinea amb el racisme i els discursos d’odi que tots sabem com acaben, vist l’assassinat homòfob aquests dies de Samuel, i els crims racistes de les darreres setmanes a Múrcia. 

Amb una “Justícia” així, tenim un seriós problema social, polític i democràtic. No és estrany que el PP contribueixi a mantenir bloquejada la renovació del poder judicial, en bona mesura infiltrat per elements de l’extrema dreta i del que el teòleg Juan José Tamayo anomena “cristo-neo-feixistes”.

Comentaris
La justícia exhibeix el seu racisme