#JustíciaPerASamuel, un clam contra la LGTBIfòbia

#JustíciaPerASamuel, un clam contra la LGTBIfòbia
foto: Més per Palma
foto: Més per Palma

Ahir milers de persones sortiren als carrers i places d’arreu de l’Estat reclamant “justícia per a Samuel”, el jove de 24 anys assassinat a a Coruña poques hores de la celebració de l’Orgull. L’agressor va advertir Samuel que aturés de gravar-los “si no quieres que te mate, maricón”.

No ha estat l’única agressió contra aquests dies, i per això la resposta del col·lectiu ha estat la protesta social amb més d’un centenar de convocatòries, entre elles a Palma, convocades per Ben Amics, i a Lloseta, convocades per l’Ateneu d’aquest poble del Raiguer.

Davant les escales entre la Rambla i la Plaça Major, la presidenta de Ben Amics, Tatiana Casado, va llegir un comunicat on s’exigeix una reposta contundent i unitària davant els Delictes d’Odi. 

I és que l’extrema dreta apunta, i els seus seguidors són els que disparen, transformant les paraules i discursos d’odi en agressions físiques que moltes vegades no tenen remei, com en en el cas de Samuel. Des de VOX no sols no han condemnat el crim homòfob, sinó que s’han limitat a criticar l’esquerra i han denunciat que es faci un “ús polític” d’aquest crim.

A Madrid, la manifestació va comptar amb càrregues policials i varen ferir un dels periodistes d’El Salto, amb qui ens solidaritzam des d’aquestes línies. 

Comentaris
#JustíciaPerASamuel, un clam contra la LGTBIfòbia