L'extrema dreta governarà de la mà del "nou" PP

L'extrema dreta governarà de la mà del "nou" PP
foto: ABC
foto: ABC

Avui es consagrarà l’entrada de l’extrema dreta de VOX al govern autonòmic de  Castella i Lleó, amb la benedicció del “nou” PP d’Alberto Núñez Feijóo. Tot i la gestualitat -el líder nacional del PP no assistirà a la cerimònia d’investidura de Mañueco-, allò cert és que això d’avui és un antecedent clar del que pot passar a altres governs a nivell autonòmic o municipal en properes convocatòries electorals: si la suma de PP i VOX és factible, el PP governarà amb l’extrema dreta.

La pressumpta moderació del PP no hauria de ser compatible amb el discurs d’odi de VOX, ni amb una agenda política que passa per declarar enemics de la pàtria la resta de partits, els sindicats, el feminisme o els docents, entre molts altres. Mentre a França els partits miren de fer un cordó sanitari a l’extrema dreta, aquí es resta importància al que representa un greu retrocés en termes democràtics: ficar a governar als enemics declarats de la democràcia. Els amics de Putin i enemics de la UE entren avui a governar al cor de la vella Castella, amb la complicitat i connivència dels poders econòmics i mediàtics.

Aquesta és la carta de presentació de Núñez Feijóo, la del líder que amb menys histrionisme que el destronat Casado, estén l’estora vermella a l’extrema dreta. La d’un Núñez Feijóo que calla davant les corruptel·les de la comunitat de Madrid o de l’Ajuntament de Madrid perpetrades pels seus companys de partit o els seus amics i familiars. 

Tot això no importa per als pressumptes “antisistema” de VOX, que al final resulten ser la clau del govern d’una dreta més radical i reaccionària, però  tan corrupta i de doble moral com tota la vida.

Comentaris
L'extrema dreta governarà de la mà del "nou" PP