MÉS reitera la seva oposició al parc fotovoltaic de Son Bonet

MÉS reitera la seva oposició al parc fotovoltaic de Son Bonet
imatge: IB3
imatge: IB3

Davant les declaracions del director de l’aeroport de Palma, expressant la seva voluntat de continuar endavant amb el projecte fotovoltaic, des de l'agrupació política de MÉS per Marratxí afirmen que AENA no pot dinamitar el compromís de més de 20 anys amb els veïnats i l’Ajuntament

Els ecosobiranistes de Marratxí rebutgen "una vegada més la proposta d’AENA d’ocupar amb plaques fotovoltaiques l’únic espai verd existent entre el Pla de na Tesa, el Pont d’Inca i cas Capità. Una parcel·la que, des de fa més de dues dècades, els veïnats poden gaudir com a espai lliure públic arran d’un acord d’ús entre el gestor aeroportuari i l’Ajuntament de Marratxí, i que no suposa cap despesa a AENA", sostenen al seu comunicat.

La portaveu de MÉS per Marratxí, Aina Amengual, reclama a AENA “que deixi d’obviar les necessitats que tenen els veïnats de la zona”, i que sigui “sensible a la gran oposició veïnal que ha generat el projecte des que es va fer públic, també des de les institucions municipal, insular i autonòmica”. 

Des d'aquest partit recorden que el projecte en qüestió no seria d’autoconsum, sinó que abocaria l’energia a l’estació de Son Orlandis, a Palma, amb l’únic objectiu per part d’AENA de fer negoci amb la venda d’electricitat generada. 

Finalment, insten AENA a cercar amb urgència una ubicació alternativa no agressiva i respectuosa amb la voluntat veïnal i l’entorn, com per exemple l’ús de teulades i sostres lliures de Son Bonet i Son Santjoan.

 

Comentaris
MÉS reitera la seva oposició al parc fotovoltaic de Son Bonet