Mitjans locals silencien els vincles de Cristina Macaya amb els Pandora Papers

Mitjans locals silencien els vincles de Cristina Macaya amb els Pandora Papers
Cristina Macaya a Es Canyar (foto: Elcierredigital.com)
Cristina Macaya a Es Canyar (foto: Elcierredigital.com)

La coneguda amfitriona dels famosos a Mallorca, Cristina Macaya, ha estat vinculada als anomenats Pandora Papers, una de les investigacions periodístiques més exhaustives sobre l’evasió fiscal dels darrers anys, després dels “Papers de Panamà”. Tot i això, la informació sobre aquesta vinculació és inexistent als mitjans locals, com ara el Diario de Mallorca, que aquesta mateixa setmana “informa” a les cròniques socials sobre la passejada de Macaya amb Michael Douglas per Palma, com si no passàs res. En canvi, mitjans estatals com La Sexta, que han format part del consorci d’investigació, sí han informat recentment sobre aquests fets.

Cristina Macaya, empresària i “socialité”, patrocinadora d’events caritatius i entitats socials com Projecte Home, apareix als Pandora Papers vinculada almenys a tres societats (Pertshire Investments SA, Macklet Foundation i Bramont Limited). L’equip d’investigació ha assenyalat justament aquesta setmana els forts vincles entre els diners evadits assenyalats als Pandora Papers i el seu blanqueig a través de la inversió immobiliària de luxe. 

Macaya, en aquest sentit, no seria una amfitriona “desinteressada”, sinó més bé al contrari una intermediària de gent famosa i adinerada per a la compra de propietats a Mallorca que li proporionarien una ingent quantitat d’ingressos. Macaya és propietaria de la finca Es Canyar, on rep el més florit de la “jet set” i, òbviament, fa els seus negocis pels que sembla que no sempre passa per caixa. Bona part d'ells, amics del rei emèrit Joan Carles I.

Les inversions internacionals les dirigeix el seu fill Javier, mentre ella es dedica oficialment a la decoració d’interiors. Macaya, que realment nom Cristina López Mancisidor Gordillo, també ha fet negocis immobiliaris a Mallorca amb l’expresident del BBVA Francisco González, a qui va vendre diverses propietats fa uns anys.

 

Comentaris
Mitjans locals silencien els vincles de Cristina Macaya amb els Pandora Papers