La Policia Nacional premia a Palma un evasor fiscal

La Policia Nacional premia a Palma un evasor fiscal
Escarrer(s). Foto: Hosteltur
Escarrer(s). Foto: Hosteltur

Enmig d’un debat polític del tot polaritzat sobre els imposts, la Policia Nacional a Balears ha premiat un evasor fiscal, l’empresari Gabriel Escarrer. La mateixa setmana que el mateix cos policial a València ha estat notícia per haver condecorat el líder del partit feixista ‘España 2000’.

Ambdós casos, tot i les diferències, comparteixen un denominador comú: la pèrdua d’independència policial de la Policia Nacional. Posicionar-se amb els feixistes condecorant-los és una amenaça per a la democràcia, de la mateixa forma que condecorar un evasor fiscal beneficiat per l’amnistia fiscal del Partit Popular en un context polític i de debat ideològic de retallada d’imposts vs manteniment de l’estat del benestar diu molt del model de societat que defensa la cúpula de la Policia. Escarrer també va ser assenyalat als ‘Papers de Panamà’ el 2016, i té fins a 25 filials a paradisos fiscals.

Davant més de 700 persones, Gabriel Escarrer Juliá, el cappare del grup Melià HR, va rebre la medalla al mèrit policial amb distintiu blanc. Suposadament, va ser per “haver cedit” els hotels per a la quarentena dels malalts de covid el 2020 I 2021, tot I que no es tracta de cap cessió, sinó d’una contraprestació pagada per tota la ciutadania a través del Servei de Salut a preu de canari jove en un moment en què la majoria d’hotels estaven tancats o desocupats.

Fa uns anys un altre hoteler -i exministre d’Exteriors amb Aznar-, Abel Matutes, va donar 100.000 euros a la Fundació d’Orfes de la Policia després que detinguessin dos expolicies que havien treballat per a l’empresari eivissenc. Havien substret un milió d’euros en metàl·lic de la caixa forta d’un els establiments de Matutes, cosa que va posar en evidència una possible trama de frau fiscal i de corrupció de l’aparell policial i judicial a Eivissa.

comentaris
La Policia Nacional premia a Palma un evasor fiscal