S'imposa la impunitat dels Borbons i torna el monarca corrupte

S'imposa la impunitat dels Borbons i torna el monarca corrupte
foto: A.Comas
foto: A.Comas

La mateixa setmana en què la justícia belga torna decidir sobre l’extradició a Espanya del raper Valtonyc, la Casa Reial ha anunciat amb subterfugis el retorn del rei emèrit, Joan Carles I. 

Tot i haver admès el cobrament de comissions i altres possibles delictes contra la hisenda pública -sense comptar les amenaces denunciades per Corinna Larsen investigades per la justícia britànica-, la justícia espanyola ha considerat que l’emèrit és inviolable, i que no pot ser jutjat. Valtonyc tenia raó pel que fa a la inclinació borbònica a apropiar-se dels béns aliens, però és ell qui està exiliat acusat d’injúries a la corona, i és el rei qui retorna a Espanya, amb el silenci còmplice del govern espanyol, que “no comenta” la qüestió.

Està per veure si l’emèrit visitarà Mallorca, atès que és un dels seus indrets favorits, i el Palau de Marivent un dels espais on el monarca va aprofitar per fer el seus negocis i reunir-se amb empresaris i magnats. Està per veure, després de saber tot el que sabem, si el iot “Bribón” va ser efectivament un “regal” de l’empresariat local o la comissió per algunes de les intermediacions que va protagonitzar el Borbó.

Joan Carles I ja ha estat jutjat pel poble, però a diferència del que ens passaria a qualsevol de nosaltres, no sols no pagarà pels seus delictes, sinó que torna disposat a recuperar els seus privilegis.

Comentaris
S'imposa la impunitat dels Borbons i torna el monarca corrupte