El Tribunal Suprem, contra la memòria democràtica

El Tribunal Suprem, contra la memòria democràtica
Sa Feixina
Sa Feixina

El Tribunal Suprem, comandat ahir mateix per qui mantingut segrestat durant quatre anys el poder judicial amb complicitat amb el PP, Carlos Lesmes, ha desestimat el recurs de Memòria de Mallorca contra la protecció del monument feixista de Sa Feixina, a Palma.

Recordem que tot i l’intent de les autoritats municipals I autonòmiques per retirar el monument, en aplicació de la Llei de Memòria Històrica, el Suprem ha donat la raó als qui varen voler protegir un monument que passa per alt els crims comesos pel creuer ‘Baleares’ després del cop d’estat de 1936. Grups ultraconservadors, amb l’aval d’entitats com ARCA, varen recórrer als tribunals per tal de protegir el monòlit de les pretensions de les administracions progressistes davant les demandes de Memòria de Mallorca i el moviment en defensa de la memòria democràtica, de llevar-lo. La demostració del que representa aquest monument és que segueix essent el lloc preferent triat per a concentracions i protestes de grups feixistes i filonazis.

A més, l’alt tribunal ha condemnat l’associació Memòria de Mallorca a pagar les costes judicials, sense tenir en compte que es tracta d’una entitat sense ànim de lucre.

Des del col·lectiu memorialístic han declarat que manifesten la seva ferma voluntat de seguir lluitant pel dret a la veritat, la justícia i la reparació  i la memòria de les víctimes del franquisme.

Comentaris
El Tribunal Suprem, contra la memòria democràtica