GOB: Per 50 anys més!

GOB: Per 50 anys més!
imatge: GOB Mallorca
imatge: GOB Mallorca

El GOB va celebrar ahir al Teatre Principal de Palma els seus 50 anys d’existència com a organització ecologista pionera a la nostra terra. En un teatre ple de gom a gom, l’acte va vessar emotivitat i alhora, reivindicació de les accions duïtes a terme en aquestes dècades, i de les que estan per venir.

El conductor de l’acte, l’actor Toni Gomila, va començar amb una performance antifeixista que capgirava l’anunci de VOX de la paperera, traient en aquest cas banderes de tot color i fins i tot una camiseta del GOB d’un contenidor de fems, i lluint-la entre els aplaudiments d’un públic entusiasmat. S’hi projectaren imatges de desenes de mobilitzacions ecologistes des de l’ocupació de Sa Dragonera fins a l’actualitat, i hi actuaren diversos artistes i grups: Aina Tramulles, Biel Majoral, el grup Txanguito i el Cor de Dones de la UIB, amb actuacions que reflectien el compromís amb la terra tan present en el quefer del GOB i en els discursos institucionals de l'acte.

Per l’acte hi varen desfilar des de dirigents històrics del GOB com l’escriptor Miquel Rayó, als més novells, com Maria Margalida Ramis i Amadeu Corbera. També hi hagué paraules de reconeixement a un dels fundadors de l’organització que va morir fa uns dies, Jesús Jurado. Totes les intervencions varen subratllar tant els èxits de protecció aconseguits per la lluita ecologista, com la preocupació pel canvi de context polític, atès que els programes dels partits que començaran ara a governar són contraris a l’ideari ecologista, i de fet la Conselleria de Medi Ambient ha desaparegut de l’estructura del Govern de Margalida Prohens, mentre que al Consell de Mallorca aquesta cartera la duu un caçador negacionista del canvi climàtic.

Ramis va definir el GOB com una organització que ha funcionat perquè ha mobilitzat la gent que estima la terra i la vida, i va convidar els assistents a implicar-se en el GOB i donar suport a la causa ecologista, començant per ensenyar la gent a estimar el nostre territori i els seus valors naturals.

Des d’aquest portal felicitam el GOB pels seus 50 anys d’existència, i feim nostres les paraules d’orgull i encoratjament que ahir foren pronunciades al Teatre Principal de Palma. Com va dir l'actor Toni Gomila, aquests 50 anys no són unes noces d'or d'una parella gran, sinó un nou començament. Per molts anys, GOB! Per 50 anys més!

 

Comentaris
GOB: Per 50 anys més!