Gran mobilització contra les obres de reforma del moll de Portocolom

Gran mobilització contra les obres de reforma del moll de Portocolom
foto: Salvem Portocolom
foto: Salvem Portocolom

Un avís clar de les més de 600 persones mobilitzades ahir Porto Colom,  en temps de mobilitzacions escasses, a l’ens Ports IB, l’ens que gestiona els ports de titularitat autonòmica: #SalvemEsMoll. I és que des de la Plataforma Salvem Portocolom fa estona que venen denunciant el projecte de reforma previst per al port és molt enfora d’allò que seria desitjable, i que no és altra cosa que la seva restauració i protecció del port de sa Duana.

Des de la Plataforma cívica ja havien reclamat reiteradament al Govern que reformàs l’antic moll seguint la tècnica tradicional, aportant fins i tot un informe del Gremi de Margersque detalla como s’hauria de dur a terme la restauració de l’element patrimonial més emblemàtic de Portocolom. Els habitants d’aquest nucli són totalment contraris a què el Govern aixequi l’empedrat original per fer-hi una base de formigó i després tornar col·locar l’empedrat a damunt, que és patrimoni catalogat.

A més, les entitats ecologistes ja havien denunciat que si el moll s’ha degradat els darrers anys és justament per la instal·lació d’una grua pesant per retirar embarcacions de grans dimensions a un port que va ser ideat per a embarcacions petites.

No és la primera vegada que Portocolom es mobilitza en defensa del seu entorn i del seu patrimoni, que ho és també de tots els illencs. Just abans de la pandèmia, el novembre de 2019, també hi hagué una gran mobilització per dir “Prou Ciment a vorera de mar”, i abans, el 2015, també ho feren contra el projecte transformació de l'antic far en hotel.

Com han afirmat des de Salvem Portocolom, “no esperàvem una resposta tan gran en unes circumstàncies tan difícils. Gràcies, gràcies i gràcies. Salvarem el moll, hi ha una altram anera de viure i fer les coses. El Govern ha d’escoltar”. Ara falta que la part interpel·lada, el govern progressista, amb la direcció de Ports i Aeroports al capdavant, cregui.

Comentaris
Gran mobilització contra les obres de reforma del moll de Portocolom