Son Bonet Pulmó Verd celebra que el govern denegui el projecte fotovoltaic d'AENA

Son Bonet Pulmó Verd celebra que el govern denegui el projecte fotovoltaic d'AENA
imatge de la plataforma
imatge de la plataforma

Son Bonet Pulmó Verd celebra l’anunci del Vicepresident, Juan Pedro Yllanes,  i responsable de la conselleria de Transició Energètica, en el qual afirma que ha denegat el projecte de Parc Fotovoltaic d’AENA com  a estratègic industrial.  Aquesta declaració hagués facilitat a AENA la tramitació i per tant la instal·lació de la polèmica infraestructura en poc temps. A més, el Vicepresident reclama la retirada del projecte  i consensuar els usos de la zona i el futur projecte amb els veïns i veïnes de Marratxí a més d’entitats ciutadanes i ajuntament del municipi.

Des de la Plataforma Son Bonet Pulmó Verd volem insistir a AENA que retiri el projecte i que evidenciat amb el massiu suport popular i polític, formalitzi  amb l’ajuntament de Marratxí un acord sobre la gestió i ús públic de la zona de Son Bonet de manera permanent.

DOS MESOS ENRERE, ECLOSIÓ D’UNA PLATAFORMA

Tot i que fa anys que són diferents les veus que reclamen una gestió de zona verda per a l’espai (Associacions de Veïnats, ajuntament,...), ja fa prop de 20 anys que un grup de veïnats i veïnades recolliren prop de 900 signatures per a reclamar que Son Bonet tingués una funció de comuna pel poble i s’hi sembressin arbres. Poc després des del departament de Medi Ambient es redactà un estudi tècnic que contemplava la zona com a Pulmó Verd. Tot i així de manera constant s’havia mantingut alguna acció per part d’aquest grup de veïnats i veïnades al llarg de tots aquests anys

Així doncs, l’anunci del projecte d’AENA va fer que la llavor sembrada fa tants anys enrere eclosionés. D’aquesta forma la plataforma Son Bonet Pulmó Verd s’ha convertit en poc més de dos mesos en un dels moviments socials més actius de l’Illa. Així és que no hi ha hagut setmana que no s’hagi atès als  diferents mitjans de comunicació (televisió, radio, premsa escrita, ...) per conèixer de primera mà, la situació generada per aquest projecte. A  més s’han duit a terme passejos reivindicatius on entre 200 i 300 persones s’han anat congregant a l’espai per reivindicar el seu ús públic.  Tots els nuclis afectats (Pla de Na Tesa, Pont d’Inca, Ca’s Capità, Son Llatzet) han aparegut enllaçats de verd i amb pancartes a favor de defensar l´ús públic de tota la zona.  En poc més de dues setmanes es van recollir 1300 al·legacions en contra del projecte. S’han aconseguit adhesions de les entitats més importants de l’Illa en matèria de conservacionisme i de drets civils i socials (GOB, ARCA, Terraferida, Amics de la Terra, Attac, Jubilats per Mallorca, ...) a més de sumar tot el moviment associatiu de la zona (esplais, clubs esportius, entitats ciutadanes, ...). S’han repartit més de 2000 flyers informatius i un llarg etcètera.

 A més de tenir l’ activitat via xarxes socials amb prop de 600 seguidors a Instagram i més de  1600 seguidors a Facebook,ha estat frenètica, ja que tot això  s’ha generat en manco de 2 mesos.

NOVES ACCIONS: MÉS DE 1000 KM DE CARRERA COOPERATIVA i SOLIDÀRIA I 70 ARBRES SEMBRATS.

Durant aquesta setmana s’ha arribat als 1000 km de la iniciativa Fes Quilòmetres per Son Bonet!  Aquesta iniciativa anima a la gent a sumar a través d’una aplicació de running  els quilòmetres que facin en solidaritat amb el Pulmó Verd. Tot i que l’objectiu era sumar 333 km en un mes, aquest primer repte fou superat ràpidament i han estat moltes les persones que s’hi han sumat i en un mes ja s’han superat més de 1000 km solidaris.

També s’ha donat continuïtat al Dia de l’Acció contra el Canvi Climàtic i durant la setmana s’ha consolidat una sembra total de 70 arbres a Son Bonet, entre ullastres (Olea europaea) i Pins (Pinus halepensis).

Per a  les properes setmanes està previst que continuï la mobilització ciutadana amb un pancaritat a Son Bonet i una bicicletada, a més de moltes altres iniciatives que ja s’estan estudiant i que en les properes setmanes s’anunciaran. 

Comentaris
Son Bonet Pulmó Verd celebra que el govern denegui el projecte fotovoltaic d'AENA