Veïns i veïnes de Canamunt defensen els espais públics

Veïns i veïnes de Canamunt defensen els espais públics
imatge: AV Canamunt
imatge: AV Canamunt

L'Associació de Veïnes de Canamunt va organitzar un taller el passat cap de setmana per a aprendre a construir microhorts. Els assistents van poder conèixer quins materials es poden emprar per a fabricar els recipients, les verdures que són més adequades i com plantar-les.


El lloc triat per a realitzar el taller, que va ser impartit per l'expert en permacultura Julio Cantos, va ser la Plaça Quadrado, un espai que ha sofert un gran canvi en les últimes setmanes perquè l'Ajuntament de Palma ha suprimit, sense consultar als residents, tots els estacionaments en superfície de la plaça.
A més de l'aspecte ambiental i de sostenibilitat alimentària, l'acte va servir per a reivindicar l'ús veïnal i ciutadà d'aquest nou espai de més de 2.000 metres quadrats davant el risc, gens infundat, que s'acabi mercantilitzant i comencin a proliferar terrasses de bars i restaurants en una plaça que és un petit oasi en el centre històric de Palma.


En els dos microhorts que es van crear es van plantar mongetes, cols, bledes i plantes aromàtiques que quedaran en la Plaça Quadrado a cura dels veïns. La jornada lúdica i reivindicativa va finalitzar amb un menjar a la fresca.
Aquesta activitat, impulsada pel BarriLab de Canamunt, amb el suport de la Conselleria de Medi Ambient, completa els dos tallers celebrats el passat dissabte 9 d'octubre sobre plantes polinizadores i com realitzar compost amb l'objectiu d'aconseguir un barri més verd i sostenible.


El BarriLab de Canamunt, creat fa dos anys, és una iniciativa veïnal per a transformar els carrers i places en un barri més creatiu, innovador i habitable on les persones puguin decidir i actuar, on els residents es trobin.
En aquest temps, el suport per part de l'Ajuntament de Palma a aquesta proposta ha estat pràcticament nul i per aquest motiu el BarriLab de Canamunt ha posat en marxa aquesta tardor una sèrie d'activitats per a reclamar al consistori que aposti per les iniciatives ciutadanes.

Comentaris
Veïns i veïnes de Canamunt defensen els espais públics