Mobilització contra les violències sexuals a Magaluf

Mobilització contra les violències sexuals a Magaluf
1e7f0074-936c-4c60-a061-89634c6837ba

El Moviment Feminista de Mallorca ha convocat per demà dijous, 8 d’agost, una concentració a Magaluf, per protestar contra el degoteig de violacions que es produeixen en aquesta destinació turística associada a l’alcohol, les drogues i els excessos.

Només en el mes de juliol es varen comptabilitzar mitja dotzena de violacions, almenys aquelles que foren denunciades, la darrera una jove britànica de 18 anys la passada setmana. I és que segons les feministes, Magaluf s’ha convertit en un espai d’impunitat per a les agressions sexuals, que des del moviment volen visibilitzar i evitar que les assumim com una cosa habitual i normal.

Tot i les campanyes per evitar els abusos sexuals a les festes populars, allò cert és que Magaluf segueix essent una destinació turística associada a un model d’oci on tot val, i on la violència patriarcal té un espai privilegiat per desplegar-se, i ho fa. De fet, sobta que els primers a mobilitzar-se contra aquests excessos no hagin estat els representants empresarials del sector, sempre tan sensibles a la imatge turística de Mallorca.

Amb el lema «Fartes de violències sexuals, només sí és sí», les feministes han convocat a concentrar-se a les 20 hores a l’Avinguda Pere Vaquer Ramis, al costat del servei d’atenció als turistes (SATE) de la Guàrdia Civil.

Comentaris
Mobilització contra les violències sexuals a Magaluf