Mobilitzacions contra les violències masclistes

Mobilitzacions contra les violències masclistes
22903220-2b02-43e8-833c-28a1cf2d93dc

El Moviment Feminista de Mallorca, que agrupa dones i col·lectius feministes de l'illa, i  l’associació Brilla Illes Balears han convocat per al proper dilluns, 8 de juliol, a les 20 hores, diferents concentracions en protesta pel revifament de les violències masclistes, a les quals s’hi ha adherit també la Plataforma per la Democràcia.

Tot i la sentència final del judici del cas conegut com «La Manada», aquests mateixos dies es celebra el judici per la violació en grup registrada el 2016 a Manresa (Barcelona), on la Fiscalia rebaixa l’acusació a «abús» i no violació, quan estam davant un cas on 7 joves varen violar una al·lota de 14 anys per torns. Aquesta manera d’iniciar el judici ha causat rebuig social per l’actitud de la Fiscalia, que torna assumir les típiques posicions de la justícia patriarcal i masclista. Un judici que per cert també ha estat aprofitat per l’extrema dreta per fer córrer el fals rumor que els presumptes violadors eren menors migrants.

A Cala Rajada, una turista ha estat també violada en grup per una altra «manada», en aquest cas de turistes alemanys, que han estat detinguts a l’aeroport de Palma i posats a disposició judicial. Un altre cas que posa en evidència que quan parlam de violències masclistes, no parlam de fets o comportaments aïllats, sinó d’un fenomen social global que ha de ser combatut des de totes les esferes, i especialment la cultural (amb la normalització de la cultura de la violació de la mà del porno i les xarxes socials) i una protecció a les víctimes que darrerament ha estat posada en qüestió per part de les dretes, que s’estimen més parlar de «violència intrafamiliar», quan els dos casos a què feim esment en aquesta informació no es corresponen amb aquest concepte.

Baix el lema «Contra les violències sexuals, prou impunitat», ja s’han convocat concentracions a Palma (Plaça de Cort), Manacor i Cala Rajada, les tres el dilluns 8 de juliol a les 20 hores, i a Son Servera a les 18 hores, però no es descarta que se n’organitzin a altres municipis.

Comentaris
Mobilitzacions contra les violències masclistes