Declaració sobiranista pels drets i llibertats

Declaració sobiranista pels drets i llibertats
foto: RAC1
foto: RAC1

Guillem Balboa, coordinador de MÉS per Mallorca i cap de llista dels ecosobiranistes a les eleccions del 10N, va signar aquest cap de setmana a Barcelona aquesta Declaració, amb l'objectiu de fer pinya per exigir respecte a les llibertats civils i polítiques, al dret d'autodeterminació, i especialment la llibertat dels presos i preses polítiques i el retorn dels polítics exiliats.

Congregades dies després de la injusta sentència del Suprem que dicta presó d'entre 9 i 13 anys per als activistes i líders polítics del "procés", les forces signants de la Declaració de la Llotja de Mar -EH Bildu, Esquerra Republicana, PDeCat, La Crida, la CUP, el Bloc Nacionalista Gallec, Esquerra Valenciana, MÉS per Menorca i MÉS per Mallorca- plantegen una anàlisi comuna i demanen diàleg per aconseguir "una modernització de l’Estat" i combatre els "retrocessos democràtics" que pateixen les nacions que formen part de l’Estat espanyol i que no disposen "de cap reconeixement ni respecte a la plurinacionalitat".

Balboa ha assegurat que "MÉS per Mallorca no podia faltar en aquesta cita amb la resta de forces sobi-ranistes que, com nosaltres, defensam l’autodeterminació i la superació del Règim del 78". Així mateix, el candidat de MÉS-Esquerra ha assegurat que "és una bona notícia saber que disposam d’una anàlisi comuna, uns objectius semblants amb la resta de forces sobiranistes".

Des de les files de la dreta i de l'extrema dreta (VOX ja fa estona que demana la il·legalització de MÉS) han aprofitat l'avinentesa per carregar contra els pactes a les Illes Balears del PSOE amb els ecosobiranistes, i acusen Francina Armengol de pactar "amb gent que es situa fora de la Constitució". Els que afirmen això, miren cap a un altre costat davant el racisme, masclisme i homofòbia dels seus aliats com VOX, aplaudeixen la violència policial aquests dies a Catalunya i altres ciutats de l'estat, i ignoren que el dret d'autodeterminació és a la Declaració Universal dels Drets Humans.

De fet, les mobilitzacions d'aquests dies, com la que es va celebrar fa uns dies a Palma, han congregat no sols a partits i persones independentistes, sinó a molta gent demòcrata que veu perillar allò que resta de drets i llibertats a l'Estat espanyol.

Comentaris
Declaració sobiranista pels drets i llibertats