I Escola Sobiranista: pobles sobirans contra l'autoritarisme

I Escola Sobiranista: pobles sobirans contra l'autoritarisme
EQwFQnxXsAARZGK
EQwFQnxXsAARZGK

Aquest cap de setmana, del 14 al 16 de febrer, es celebra, a proposta del secretariat del Fòrum de fundacions sobiranistes, la I Escola Sobiranista. És la primera vegada que es celebra una trobada d’aquestes característiques, organitzada pels think-tanks dels diferents espais sobiranistes d’arreu de l’Estat, tant a nivell polític com social i sindical.

Una passa important en la consolidació del Fòrum, així com d’estratègies compartides des dels sobiranismes d’esquerres, per fer possible una alternativa a l’anomenat Règim del 78 que passi tant pel respecte a les llibertats dels pobles, com per la prioritat d’una agenda social i democràtica.

A la trobada hi participa una delegació de més d’una vintena de persones d’arreu de les Illes Balears vinculades a l’espai polític del sobiranisme d’esquerres i ecologista, així com persones independents. Entre els ponents a l’escola destaca el mallorquí Antoni Aguiló, qui debatrà sobre la crisi de la democràcia i la recerca d’alternatives, juntament amb pensadores destacades com Floren Aoiz, Jule Goikoetxea, Jaime Pastor o Gemma Ubasart, entre moltes altres.

Des de les fundacions Darder-Mascaró, impulsores del secretariat i del Fòrum de fundacions, així com d’aquesta escola, volem manifestar la nostra satisfacció per haver assolit un èxit més que considerable d’una acció formativa i cooperativa entre diferents col·lectius vinculats a l’esquerra sobiranista d’arreu que ha de ser una primera passa en l’horitzó d’altres iniciatives de cooperació que converteixen el conjunt d’actors d’aquest espai en un actor polític de primer ordre, que pot influir les polítiques a nivell d’estat i que haurà de ser tingut en compte.

Comentaris
I Escola Sobiranista: pobles sobirans contra l'autoritarisme