Mallorca Nova defensa el dret a vot a partir dels 16 anys

Mallorca Nova defensa el dret a vot a partir dels 16 anys
imatge de la trobada de Mallorca Nova
imatge de la trobada de Mallorca Nova

Mallorca Nova ha celebrat aquest cap de setmana una formació sobre la situació lingüística a les Illes Balears, una Assemblea General Extraordinària i una Assemblea Plenària a l’espai Es Generador de Son Caliu, al municipi de Calvià. Durant l’Assemblea Plenària, l’organització juvenil ha aprovat un posicionament a favor d’estendre el dret a vot a les persones d’entre 16 i 18 anys.

D’acord amb el document aprovat per l’organització, els joves “vivim en una incongruència” perquè “mentre que als 16 anys tenim responsabilitats penals, finalitzam l’educació obligatòria, podem signar un contracte laboral o donar el ple consentiment sanitari, entre altres qüestions, encara no podem exercir un dels principals drets com a ciutadania: el dret a vot”. La secretària general de Mallorca Nova, Maria Victòria Llull, ha defensat que “l’ampliació del cens amb persones joves és una manera d’equilibrar la balança, d’aconseguir una major atenció als interessos i necessitats de les persones joves en les polítiques públiques”.

Pel que fa a l’Assemblea General Extraordinària, s’ha aprovat el nomenament de Biel Bibiloni com a representant electe de Mallorca Nova a l'assemblea del Consell de la Joventut de les Illes Balears, que ho serà juntament amb la responsable de Territorial i membre del Secretariat Esperança Serra. Les trobades d’avui dematí també han servit per donar compte de la tasca de l’organització en àmbits com el treball en comissions o la passada I Diada de Mallorca Nova, que es va celebrar a Llubí.

Comentaris
Mallorca Nova defensa el dret a vot a partir dels 16 anys