14M: Consulta popular monarquia vs república

14M: Consulta popular monarquia vs república
imatge de campanya
imatge de campanya

Demà dissabte, 14 de maig, diverses entitats i partits progressistes han organitzat una consulta popular sobre monarquia o república arreu de l’Estat. Les Illes seran un dels territoris amb més punts de votació. Només a Palma es preveuen onze meses on poder exercir el vot sobre el model d’organització de l’Estat.

En la seva crida a participar en aquesta votació simbòlica i reivindicativa, la Ploataforma assenyala que “a les societats democràtiques els pobles decideixen sobre totes les qüestions que els hi afecten, enter elles sobre una de les més importants: la forma de l’Estat. La majoria de la població actual no va tenir l’oportunitat de votar la Constitució de 1978, però qui sí ho va poder fer no va tenir l’opció d’elegir sobre la forma de l’Estat, ja que això va ser furtat del debat de l’anomenada Transició democràtica. Ni en aquell moment ni posteriorment hem pogut decidir”.

La Consulta popular que es desplegarà demà és una via d’expressió, participació ciutadana i un acte democràtic per tal de conscienciar sobre la importància del dreta a decidir sobre tot allò que ens afecta. Un dret que com es va demostrar a Catalunya l’1 d’Octubre de 2017, no és molt ben rebut per les estructures d’un Estat infectades pel virus de l’extrema dreta reaccionària.

Ajuntaments governats per la dreta han denegat el permís per posar les taules, i l'extrema dreta de VOX ha presentat escrits a diversos municipis sol·licitant que no es permeti realitzar l'acció.

Podeu trobar més informació sobre la Consulta, materials i punts de votació a la web de la Plataforma estatal monarquia o república

Comentaris
14M: Consulta popular monarquia vs república