El manifest 'Visc a Mallorca' anima a votar el 28M en clau de país

El manifest 'Visc a Mallorca' anima a votar el 28M en clau de país
Imatge: @ViscaMallorca
Imatge: @ViscaMallorca

Aquesta setmana s'ha presentat al pati de l'Estudi General Lul·lià el manifest 'Visc a Mallorca' per part d'activistes, intel·lectuals i professionals diverses, com ara Lila Thomàs, Àngel Aguiló, Jaume Garau, Clara Fontanet, Mahécor Mbengue, Enric Pozo, el científic Biel Jordà, la historiadora Maria Margalida Perelló, Margalida Ramis del Gob, Neus Sánchez, Marta Terrassa, Neus Tur, Miquel Rosselló, Celestí Alomar, Nanda Ramon, Aurora Jhardi o Cristòfol Soler, entre d'altres.

A la roda de premsa Lila Thomàs va exercir com a portaveu del col·lectiu, assenyalant que cal que els mallorquins i mallorquines d'involucrin a les eleccions del proper 28M, i hi participin, una idea que recull el manifest, que planteja les diferents emergències sobre les quals han començat a treballar les institucions, però que cal abordar amb més intensitat, i recorda la importància de votar amb l'objectiu d'encarar els problemes específics que patim a les Illes.

Aquí teniu el text del Manifest presentat ahir: 

«El pròxim dia 28 de maig es celebren eleccions municipals i autonòmiques.

Són unes eleccions molt importants. Avui, les Illes Balears s'enfronten a grans reptes. L'augment de la inflació, la manca d'habitatge accessible, la pèrdua d'ús social de la nostra llengua, l'espoli fiscal, els costos de viure a una illa, el domini del patriarcat o el Canvi Climàtic... i, sobretot, a la necessitat d'una revisió a fons del model socioeconòmic actual. Això implica un esforç comú i una estratègia política compartida, malgrat la política no estigui de moda.

Malauradament, vivim una època de falses notícies i del “quan pitjor, millor”. És cert que els casos de corrupció i la prepotència d'alguns no ajuden a prestigiar la política, ni les institucions, però cal saber distingir: No tothom és igual.

Després de l'esforç col·lectiu que va representar la lluita contra la pandèmia, les polítiques han de tendir a establir un escut de defensa social davant la crisi i emprendre un camí de transformació, no ens podem permetre el luxe de defallir i caure en el pessimisme que conduiria a la resignació i quedar-nos on sempre.

L'esforç de cadascú, des de casa, des del poble o des del barri no pot ser segrestat per ningú. La defensa de la llibertat com a ciutadans i ciutadanes i la sobirania com a poble és necessària per mantenir-se forts i resistents.

Les eleccions són això i, davant la transcendència del moment, nosaltres fem una crida.

Amics, amigues: informau-vos, reflexioneu i després, voteu el que més us plagui. Sempre, pensant en la gent i el país.

Perquè la democràcia s'ho val. Perquè Mallorca s'ho val. Entre totes i tots, mantindrem la il·lusió.

Visc a Mallorca!».

Comentaris
El manifest 'Visc a Mallorca' anima a votar el 28M en clau de país