Trans-orgullosXs: Autodeterminació de gènere!

Trans-orgullosXs: Autodeterminació de gènere!
imatge de la campanya
imatge de la campanya

Les organitzacions juvenils sobiranistes de l’Estat s’han unit i publicat un manifest en suport a la comunitat trans* i en favor d’una legislació que ampari l’autodeterminació de gènere. Mallorca Nova, Joves PV, Jovent Republicà, Gazte Abertzaleak, Joves d’Esquerra Menorquinista i Galiza Nova han acompanyat la publicació del text d’una forta campanya a les xarxes socials. Tot s’emmarca en la preparació del dia de l’Orgull, que enguany reivindica especialment la necessitat d’aprovar la Llei Trans estatal. De fet, Mallorca Nova assistirà a la manifestació de Palma del proper dia 28 amb una pancarta sota el mateix lema que el manifest: “Trans* orgullosxs: Autodeterminació de gènere”.

Les organitzacions signants assenyalen que “és un error pensar que els drets d’uns exclouen els drets de la resta: els drets sumen i multipliquen, no resten ni divideixen” i per això aposten per “fer un front comú sent conscients de les pressions de gènere, sense jerarquitzar les violències, sinó tenint-les totes en compte”. Per això, enguany, “ens posam al costat de la comunitat LGBTI+ i els drets de les persones trans* i reclamam un cop més una Llei Trans*”. La Secretària general de Mallorca Nova, Maria Victòria Llull, ha valorat la campanya assegurant que “demostram, un cop més, que el sobiranisme està unit contra la transfòbia. Els drets es guanyen si hi som totes”. Llull ha destacat que “no hi ha sobirania sense totes les llibertats i que no hi ha llibertats sense tots els sobiranismes”.

La representant de les Joventuts d’Esquerra Menorquinista (JEM), Marina Sansaloni, també es mostra molt satisfeta i argumenta que “és molt necessari unir forces per poder aprovar una llei Trans* i que aquesta sigui efectiva i garantista”. 

En nom de Gazte Abertzaleak, Galdo Agudo, assenyala que la Llei Trans*, com tots els avanços socials, aporten dignitat i igualtat sense treure drets a ningú. En aquest sentit, afageix qe “ha arribat el moment de continuar les anterior victòries del moviment LGBTI+ i aprovar una Llei Trans* que compleixi amb les demandes que el propi col·lectiu reclama”.

El responsable de l’Assemblea LGBT de Galiza Nova, Iria Carreira, assenyala la importància de continuar avançant per aprovar la Llei Trans*: “A Galícia ja vam intentar fer una Llei Trans* al Parlament, però va ser vetada pel Partit Popular. Resulta aberrant que el PSOE, que a Galícia li va donar suport, ara ho rebutgi reiteradament al Congrés”. A més, afegeix que “sols el sobiranisme està demostrant les debilitats d’aquest Estat.

Francesc Roig, secretari general de Joves PV - Compromís, assegura que “aquesta llei, que intenta assolir la igualtat real i efectiva de les persones trans*, està fent brollar discursos d’odi en diversos sectors de la societat i sorprenentment per part del moviment feminista. El feminisme és l’eina de les dones i, en general, de tota la societat, per combatre les desigualtats i la violència masclista. És per això que ha de defensar els drets i llibertats de totes les dones, siguen quines que siguen les seves altres condicions”. A més, Roig afegeix que “la Llei Trans aprovada el 2017 al País Valencià va suposar un gran avanç respecte a la igualtat i la garantia de drets de les persones trans. Ara és el moment que aquests drets s’expandisquen a tot l’Estat”.

Comentaris
Trans-orgullosXs: Autodeterminació de gènere!