Escola sobiranista a Santiago

Escola sobiranista a Santiago
f8be9d38-0c87-4ce0-b53b-e609e9500f35
f8be9d38-0c87-4ce0-b53b-e609e9500f35

23 de juliol.- Ha començat el primer dia de la III Escola Sobiranista, a Santiago de Compostel·la, organitzada pel Fòrum d'entitats sobiranistes de l'Estat i de l'europea Coppieters Foundation.

Amb el títol "Un món en transformació", Miquel Rosselló, president del Fòrum Sobiranista, juntament a Xabier Matias de la Fundació Coppieters i Ana Pontón, portaveu nacional del BNG han inaugurat les sessions formatives.

Seguidament, Rubén Cela, president de la Fundación Galiza Sempre ha contextualitzat l'audiència entorn a la història política i social del galleguisme polític i sindical. 

Acte seguit ha tengut lloc una taula rodona sobre les amenaces i oportunitats d'una societat digitalitzada. Amb un panell d'experts, s'ha abordat la problemàtica des de les vessants laborals, socials, ecològiques i ètiques. Llavors, el debat ha continuat en grups reduïts que han permès la participació activa dels participants.

Finalment, una conferència internacionalista sota el títol "Vells conflictes nacionals sense resoldre en el nou ordre mundial" amb els testimonis, activistes i representants institucionals de les causes palestina, kurda i saharauí.

Aquesta Escola s'emmarca en el dia nacional de la Pàtria Gallega, el 25 de juliol. Així doncs, hi resulten activitats paral·leles com l'assistència al festival musical, cultural i social "Festigal", l'homenatge a figures històriques com Castelao i Rosalía de Castro o la manifestació reivindicativa del moviment sobiranista gallec. 

L'escola vol proporcionar recursos acadèmics i formatius a totes les persones assistents, així com promoure el debat, l'intercanvi d'idees i la generació de coneixement compartit en torn a les polítiques necessàries sobre sobirania energètica, resolució de conflictes polítics, comprensió i coneixement dels processos de digitalització del món, anàlisi del a situació econòmica europea i mundial, anàlisi de les causes i conseqüències de l'ascens de l'extrema dreta a Europa, o com construir des de la cooperació i la solidaritat una Europa amb justícia social, democràtica i respectuosa amb el dret d'autodeterminació dels pobles.

La jornada es realitza al Campus Vida, de la Universitat de Santiago, i compta amb ponents de reconegut prestigi en les seves àrees d'especialització, provinents de tot l'estat, d'Amèrica Llatina, Irlanda, Escòcia, Palestina i el Kurdistan. Des de les Illes Balears hi participa una nombrosa delegació, encapçalada per les fundacions Darder-Mascaró.

 

Comentaris
Escola sobiranista a Santiago