Treball i economies

Què fan els teus doblers mentre dorms?

A Mallorca, des d'abans de la pandèmia, un grup de persones es va interessar per implantar a una idea, un projecte. Cobrir una necessitat de finançament col·lectiu: que les entitats transformadores i els projectes de l’economia social mallorquina tinguessin una via per fer possible econòmicament les cooperatives, associacions, fundacions, etc. I així enfortir el món de l’economia social i solidària. 

D’aquesta manera varen començar les converses amb diferents entitats, i també amb Coop57 Catalunya, per veure com desenvolupar i fer caminar el projecte. De seguida varen aparèixer sorpreses. Ja hi havia tres entitats mallorquines sòcies de Coop57, el Cine Ciutat, la cooperativa agrària Coanegra i la ràdio Ona Mediterrània, i fins i tot la cooperativa i la ràdio amb finançament concedit… Tot això sense encara un grup en marxa a Mallorca. Així doncs, quedà clar que hi havia una necessitat a cobrir i, encara més rellevant, que existia una comunitat amb qui connectar.  

Nasqué el Grup Promotor Coop57 Mallorca amb l’objectiu d’esdevenir node territorial i amb la idea clara que per aconseguir-ho s’ha de crear comunitat. Fer sòcies, finançar projectes, relacionar-nos amb la ESS mallorquina i aprendre a gestionar l’entitat i formar-nos per a poder acompanyar altres projectes econòmicament i socialment. 

Amb tot aquest temps ja s’hi han associat cinc sòcies de serveis més. L’associació de productors agroecològics APAEMA, l’Obra Cultural Balear, la microcooperativa cultural Sus Cultura, la microcooperativa de xocolata Maüa i la cooperativa cultural Corda i Poal, aquestes dues darreres amb finançaments concedits. 

Ara s’engega la campanya “Què fan els teus doblers mentre dorms?” per a ser més i, sobretot, créixer en nombre de sòcies col·laboradores. Que moltes més persones s’uneixin al projecte per tal de seguir finançant projectes. 

Els doblers treballen tot el temps. Tot el temps. Fins i tot quan no s’usen, els doblers financen de tot, també tot allò amb què no volem cap mena de vincle o relació (armament, fons voltor, etc.). Coop57 fa serveis financers de proximitat, finança projectes socialment responsables, sostenibles i arrelats al territori. Estalviar amb Coop57 vol dir ajudar als projectes locals i transformadors a desenvolupar-se. 

Per conèixer el projecte de primera mà hi ha dos actes convocats d’aquí a desembre: 

  • Dimecres 9 de novembre a les 19.00 h a l’espai Sus Cultura. Taula rodona sobre finances ètiques juntament amb Caixa Colonya i arç Cooperativa, moderada per David Abril, professor de sociologia de la UIB. Per a tots els assistents hi haurà un berenar ètic.
  • Divendres 2 desembre a les 19.00 h al casal Ca n’Oleo. Xerrada “Quin és el paper de les finances en els conflictes armats?” a càrrec de Jordi Calvo, coordinador del Centre Delàs d’Estudis per la Pau. Organitzen Fiare Illes Balears, Fundacions Darder Mascaró i Coop57 Mallorca. 

Fes-te sòcia col·laboradora, estalvia amb Coop57! 

https://www.coop57.coop/

https://www.coop57.coop/ca/Mallorca

Comentaris