L'extrema dreta assetja una docent a Palma

L'extrema dreta assetja una docent a Palma
imatge: CCMA
imatge: CCMA

Una docent de llengua catalana està patint des d'aquest cap de setmana una forta campanya d'assetjament per part de l'extrema dreta, arran de la protesta a xarxes socials d'alguns progenitors i determinats mitjans de comunicació que varen convertir un conflicte educatiu en un vertader akelarre nacionalista. Com el propi centre educatiu (La Salle de Palma) ha indicat en un comunicat, els joves de primer de batxillerat foren expedientats divendres per mor del seu mal comportament. Es varen encarar amb la docent, dona i professora de català per a més inri, amb l'excusa que no els deixava penjar una bandera espanyola a l'aula, quan ni tan sols hi havia partit aquell dia.

La trentena d'adolescents han estat expulsats durant dos dies com a càstig, la qual cosa ha desfermat una reacció tan desmesurada com condemnable a les xarxes socials. Alguns mitjans de comunicació no hi han ajudat, posant el focus de la notícia en la bandera, i no en el conflicte de convivència i manca de respecte a una aula d'un dels centres educatius "d'elit" de Palma.

Mitjans i persones d'extrema dreta han arribat no sols a assetjar sinó a amenaçar de mort la docent de La Salle, la qual cosa ha provocat reaccions de solidaritat de bona part de la societat mallorquina, des de la presidenta Francina Armengol, al sindicat majoritari al sector d'ensenyament, l'STEI-i, passant pel Moviment Feminista de Mallorca, que ha subratllat la violència masclista i la misogínia que destil·len els missatges a xarxes socials d'assetjament a la docent.

Ens hauria de preocupar a totes i a tots perquè no es tracta d'un acte aïllat. No fa gaire també va ser notícia l'apologia del feixisme  a un altre col·legi d'elit, en aquest cas a un centre dirigit per l'Opus Dei. Però sobretot, allò que ens hauria de preocupar és l'ús despietat i el victimisme d'una extrema dreta que tot i que ha punxat també aquest cap de setmana en les seves "mobilitzacions" contra el govern autonòmic i estatal, no dubta a l'hora de minar la convivència ciutadana i escolar. Són una amenaça per a la democràcia, però també per a la convivència, i ningú no hi hauria de contribuir a les seves dèries.

comentaris
L'extrema dreta assetja una docent a Palma