La patronal no vol turistes amb mascareta

La patronal no vol turistes amb mascareta
foto: La Voz de Galicia
foto: La Voz de Galicia

De bell nou, i en el marc de la tensió capitalisme vs vida, els empresaris s’han pronunciat en contra de la mesura que prepara el Govern perquè en els propers dies l’ús de la mascareta sigui obligatori amb caràcter general. 

A la CAEB, la principal patronal de les Illes, li importen poc els rebrots que s’han produït en els darrers dies per exemple en el cas de Mallorca, on ja n’hi ha nou de controlats, i han criticat que als turistes se’ls imposin mesures més restrictives que als seus països d’origen, obviant per exemple que el Regne Unit acaba de sortir del confinament, i que països com Alemanya han presentat nous rebrots.

La patronal torna a recórrer al famós «no cal prohibir o obligar», com si el compliment de les normes i protocols sanitaris estàs garantit, tant per part de la ciutadania en general com dels empresaris. La CAEB parla d’inoperància i ineficiència de les administracions, però els representants dels empresaris tampoc no és capaç de controlar els seus afiliats, atès que només en la darrera setmana més d’una trentena de locals han estat multats en el Passeig Marítim de Palma justament per incomplir les normes.

Allò que és evident és que els experts sanitaris consideren que l’obligació de portar mascareta és una mesura necessària davant la relaxació general pel que fa a les mesures de prevenció després del retorn a la «nova normalitat». I que la salut pública ha d’estar per davant dels interessos econòmics, per molt que les administracions també tenen per davant el repte de compensar amb la concertació social i la inversió pública els efectes negatius de tot plegat sobre l’economia i els llocs de treball, però sobretot apostant per transformar un model econòmic que ha deixat molt clara la seva feblesa.

Fins i tot des del punt de vista empresarial, que les administracions no actuïn ja per una qüestió d’imatge quan s’està registrant un increment dels casos detectats seria percebut com una irresponsabilitat i una manca de solvència com a destinació turística segura. Estarem segurs si duïm mascareta tots, turistes i residents.

Comentaris
La patronal no vol turistes amb mascareta