L'IBDona s'autocensura per la pressió judicial

L'IBDona s'autocensura per la pressió judicial
sJzOw2SM
sJzOw2SM

Ja ho havia deixat escrit Caterina Canyelles Gamundí al seu darrer llibre: les institucions judicials no són alienes a la cultura masclista i patriarcal. I això ha quedat ben palès amb les protestes del TSJIB i de diverses associacions judicials d’arreu de l’Estat contra el cartell crític de l’artista Diana Raznovich, il·lustradora argentina.

El Govern autonòmic, i l’IBDona com a responsable de l’exposició -que ja havia passat per diverses comunitats autònomes- han fet retirar la il·lustració que formava part d’una exposició a l’estació intermodal de Palma amb motiu del dia internacional de la dona.

La vinyeta de Raznovich simplement assenyala aquest masclisme judicial -evident en les formes i en múltiples sentències, una de les darreres la que condemna Juana Rivas-, com es pot apreciar a la il·lustració. No deixa de ser un acte d’autocensura per part de les institucions i les pressions d’un poder judicial que queda en evidència no ja sols pel seu masclisme, sinó pel seu nul respecte cap a la llibertat d’expressió, tal i com ha denunciat l’artista, o fins i tot la directora insular d’igualtat, Rosa Cursach.

Des de diversos col·lectius feministes, a més de la pròpia Raznovich, han exigit la restitució de l'exposició en la seva integritat.

Comentaris
L'IBDona s'autocensura per la pressió judicial